Våra första chokladbaserade teddybebisar

Efter hösten inledande ledsamheter känns det oerhört skönt att allt funkade utan problem med  höstens första kull med teddymarsvinsbebisar. Och på köpet föddes våra första teddybebisar med choklad i olika färgkombinationer.  Två söta killar i olika chokladbaserade agoutifärger. Browny som är saffronagouti/buff/white och Blender som är creamagouti/cream/white.  I samma kull föddes även lilla Blondie, en söt liten teddyhona i buff samt ytterligare en hane som tyvärr inte klarade sig (han var lemonagouti/cream). Den 26 oktober, en dag efter beräknad födsel kom de till världen.  Stolta föräldrar är vår egenuppfödde Atlas och Polka Pig’s Confetti Cutie.

  

På fotona är de bara någon dag gamla. Nu har de vuxit till sig en hel del, äter såväl hö som torrfoder och visslar högt så snart det vankas grönsaker. Så himla charmiga är de och det är en fröjd att se dem busa runt i den stora honflocken. Och snart är killarna såpass stora att de får flytta ut från honburen och in till någon av våra vuxna hanar, medan Blondie kommer bo kvar med mamma och resten av honorna innan hon och hennes bröder är redo att hitta sina nya hem. Vi har dock inte bestämt oss ännu vilka av ungarna som kommer att flytta, utan de alla är fortfarande standby. De behöver växa till sig ytterligare ett tag och jag behöver se hur de utvecklar sig pälsmässigt innan jag riktigt kan bestämma mig.

Övriga parningar den här hösten dröjde ut på tiden av olika anledningar, men nu äntligen har vi en eventuellt två teddyhonor som är dräktiga, Miny och Docka.  Pappa till bägge kullarna är chokladfärgade Ludde och nu hoppas vi på fler chokladfärgade teddybebisar med start i december/januari.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *