Söker nya hem

På denna sida presenterar vi de marsvin hos oss som söker nya hem. Då du är intresserad av att erbjuda ett hem till någon av våra marsvin, kontakta oss på marsvin@crestines.se eller skicka ett meddelande till oss via vår facebooksida.

 

Söker nya hem Just nu

 

Just nu har vi inga marsvin  som söker nya hem men väntar kullar under hösten.

 

 

Köpvillkor

Uppfödningen  är en hobby och bedrivs i liten skala. Det innebär att det föds några kullar per år och tidvis kan det finnas marsvinungar som söker nya hem. Titta gärna på sidan ”Kullar” och i vår blogg samt på vår facebooksida, där nyfödda marsvinungar presenteras. Det går bra att anmäla intresse för kommande kull(ar), maila då marsvin@crestines.se eller skicka ett meddelande till oss via vår facebooksida.

Marsvinsungar kan dock inte tingas förrän jag bestämt mig för vilken/vilka ungar jag själv vill behålla och vilka som kommer att söka nya hem. Det kan ta olika lång tid och under tiden står ungarna som ”standby” här på hemsidan. Det går bra att höra av sig och anmäla intresse för ungar på standby.

Samtliga renrasiga marsvin registreras i Svenska marsvinsföreningens stamboksregister och har registreringsbevis (=stamtavla). Emellanåt kan de även födas någon keldjurskull. Dessa marsvinsungar registreras normalt ej, men om du som köpare önskar kan vi ordna stamtavla.

Marsvinsungarna är redo att flytta tidigast vid 5 veckor ålder samt uppnått vikt 300g.

Unga vuxna (1-2 år) eller ungdjur (5-8 mån) söker ibland hem tillsammans med en liten marsvinsbebis. Erfarenhetsmässigt vet vi att det är bra både för det vuxna marsvinet att få en pigg liten ”popcornskuttande” kompis med ”spring i benen” och för den lilla att få flytta med en lugn och trygg vuxen.

Äldre vuxna djur sätts sällan ut för omplacering, men fastnar du för någon går det bra att höra av dig. Jag kan tänka mig att låta pensionerade avelsdjur flytta till rätt keldjurshem.

Marsvin är flockdjur och ska(!) enligt djurskyddslagen vara minst två. Jag säljer därför marsvin ensamt endast i de fall marsvinskompis(ar) redan väntar i det nya hemmet, eller planeras inskaffas direkt. Annars säljs marsvinen i par, antingen två hanar eller två honor. Jag säljer inte marsvinen som sällskap till kaniner. Du som köper marsvin skall var minst 18 år. Är du yngre har målsman huvudansvar för skötsel och köp. Säljer inte till först till kvarn utan rätt hem är viktigast. Jag söker bra och långvariga hem till mina marsvin samt förbehåller mig rätten att neka köpare.

Vid en reservation/tingning skall ”tingningsavgift”/handpenning betalas enligt överenskommelse. ”Tingningsavgiften”/handpenningen återbetalas inte om du av någon anledning skulle ångra dig och vill avstå ditt köp. Då marsvin skall levereras till annan ort betalas hela köpesumman i förskott inklusive eventuell transportpeng enligt överenskommelse.

När ni hämtar era marsvin medföljer även skötselråd, övergångsfoder samt livstidslång support.

Sedan när ni fått hem era marsvin blir jag väldigt glad då ni hör av er och berättar hur dom har det.

Kan du av någon anledning inte behålla ditt/dina marsvin vill jag att du kontaktar mig först, innan du säljer dem till någon annan. I fall du har svårt att finna ett nytt bra hem, hjälper jag gärna till med omplacering samt tar tillbaka marsvinen i mån av plats.