Söker nya hem

På denna sida presenterar vi de marsvin hos oss som söker nya hem. Då du är intresserad av att erbjuda ett hem till någon av våra marsvin, kontakta oss på marsvin@crestines.se eller skicka ett meddelande till oss via vår facebooksida.

 

Söker nya hem Just nu

 

Crestine’s Coldplay
Self lilac hane
Född 2018-06-06
Registrerad i SMF och får med sig regbevis/stamtavla samt lite foder han är van vid.
Flyttar antingen till ett nytt hem där kompis redan finns eller tillsammans med en marsvinsunge härifrån.
Finns i Alingsås (ca 5 mil från Göteborg). Leverans brukar kunna ordnas till SMFs utställningar, bl.a Landskrona.

 

 

 

 

Crestine’s Ace
Nonself Solid greygoldenargente hona
Född: 2017-08-20
Registrerad i SMF och får med sig regbevis/stamtavla samt lite foder hon är van vid.
Ranghög hona som haft kull hos oss. Har öronveck. Fått ett cert och BIR på utställning.
Flyttar antingen till ett nytt hem där kompis redan finns eller tillsammans med en marsvinsunge härifrån.
Finns i Alingsås (ca 5 mil från Göteborg). Leverans brukar kunna ordnas till SMFs utställningar, bl.a Landskrona.

 

 

 

 

Köpvillkor

Uppfödningen  är en hobby och bedrivs i liten skala. Det innebär att det föds några kullar per år och tidvis kan det finnas marsvinungar som söker nya hem. Titta gärna på sidan ”Kullar” och i vår blogg samt på vår facebooksida, där nyfödda marsvinungar presenteras. Det går bra att anmäla intresse för kommande kull(ar), maila då marsvin@crestines.se eller skicka ett meddelande till oss via vår facebooksida.

Marsvinsungar kan dock inte tingas förrän jag bestämt mig för vilken/vilka ungar jag själv vill behålla och vilka som kommer att söka nya hem. Det kan ta olika lång tid och under tiden står ungarna som ”standby” här på hemsidan. Det går bra att höra av sig och anmäla intresse för ungar på standby.

Samtliga renrasiga marsvin registreras i Svenska marsvinsföreningens stamboksregister och har registreringsbevis (=stamtavla). Emellanåt kan de även födas någon keldjurskull. Dessa marsvinsungar registreras normalt ej, men om du som köpare önskar kan vi ordna stamtavla.

Marsvinsungarna är redo att flytta tidigast vid 5 veckor ålder samt uppnått vikt 300g.

När ni hämtar era marsvinsungar medföljer även skötselråd, övergångsfoder samt livstidslång support.

Sedan när ni fått hem era marsvinsungar blir jag väldigt glad då ni hör av er och berättar hur dom har det.

Vuxna djur sätts sällan ut för omplacering, men fastnar du för någon går det bra att höra av dig. Jag kan tänka mig att låta pensionerade avelsdjur flytta till rätt keldjurshem.

Marsvin är flockdjur och ska(!) enligt djurskyddslagen vara minst två. Jag säljer därför marsvin ensamt endast i de fall marsvinskompis(ar) redan väntar i det nya hemmet, eller planeras inskaffas direkt. Annars säljs marsvinen i par, antingen två hanar eller två honor. Jag säljer inte marsvinen som sällskap till kaniner. Du som köper marsvin skall var minst 18 år. Är du yngre har målsman huvudansvar för skötsel och köp. Jag förbehåller mig rätten att neka köpare och söker långvariga och bra hem till mina marsvin.

Vid en reservation/tingning skall ”tingningsavgift”/handpenning betalas enligt överenskommelse. ”Tingningsavgiften”/handpenningen återbetalas inte om du av någon anledning skulle ångra dig och vill avstå ditt köp. Då marsvin skall levereras till annan ort betalas hela köpesumman i förskott inklusive eventuell transportpeng enligt överenskommelse.

Kan du av någon anledning inte behålla ditt/dina marsvin vill jag att du kontaktar mig först, innan du säljer dem till någon annan. I fall du har svårt att finna ett nytt bra hem, hjälper jag gärna till med omplacering samt tar tillbaka marsvinen i mån av plats.