Ett marsvinsrum håller på att skapas

Tidigare har våra marsvin bott i vardagsrummet och närliggande hall. Önskan har hela tiden funnits om ett eget rum, där det bredvid marsvinens burar även finns plats att förvara deras utställningssaker & övriga tillbehör och kanske ett bord för pälsvård m.m. Å i början av mars kändes det som att det var dags att göra verklighet av önskan, så vi möblerade om lite härhemma.

  

Atlas och Gandalf var först att flytta in i det nya marsvinsrummet (bilden till vänster här ovanför). Och efter ett antal timmars arbete var även övriga burar på plats. Största utmaningen var att få det stora burskåpet upp för trappan till övervåningen. Tack vare hjälpsamma vänner gick det. Slutligen kunde samtliga marsvin flytta in i nya marsvinsrummet.

  

Härnäst i plan blir att bygga nya burar till honflockarna, som just nu bor i ikeabokhylleburar.  Dessa burar är i och för sig jättemysiga, men av utrymmesskäl behövs en smartare lösning och att bygga på höjden. Tanken är att utgå från Ikeas soffbord i serien Lack och  målet är att skapa ett stort rymligt marsvinsmansion i flera våningar med plats för en flock på varje våning.  Projektet ”ett marsvinsrum håller på att skapas” fortsätter således… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *