Nytt burskåp färdigt! :)

Dagarna innan julafton påbörjades arbetet med att bygga ett burskåp. Jag ville utnyttja platsen härhemma lite bättre och att bygga på höjden kändes som en bra lösning efter att ha sett och inspirerats av andra uppfödares burskåp. Efter lite research (tack Marie på Sockergrynets marsvin för tips & råd) och inköp av material påbörjade jag byggarbetet.

Stommen på burskåpet utgörs av Ikeas garderob Pax. I övrigt består det av hyllor klädda med vaxduk och placerade på jämna avstånd så det blir 5 fack. Front i måttbeställda plexiglas fastsatta med kabelskenor. Flaskhållare till cykel för vattenflaskorna. Här nedanför till vänster syns burskåpet / garderobsstommen precis när jag startat arbetet. Och till höger en närbild på två av facken när jag kommit halvvägs och två hanpar har fått flytta in.

  

Igår kväll var burskåpet helt klart och jag är grymt nöjd med resultatet. Å idag har inflyttning skett. Här bor nu tre hanpar och näst överst bor Ludde med sina två 4,5 veckor gamla söner Castor och Capricorn (översta facket är än så länge tomt).

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *