Köpvillkor

Uppfödningen är en hobby och bedrivs i liten skala. Fokus ligger på avel samt att bevara ovanliga marsvinsraser/färger (inte primärt att föda upp för att sälja marsvinsungar!). Det innebär att det föds några kullar per år och tidvis kan det finnas marsvinsungar som söker nya hem. Titta gärna på sidan ”Kullar” och i vår blogg samt på vår facebooksida, där nyfödda marsvinsungar presenteras. Av praktiska skäl är det inte möjligt att ställa sig på kö innan kullarna fötts.

Marsvinsungar kan heller inte tingas förrän jag bestämt mig för vilken/vilka ungar jag själv vill behålla, vilka som kommer söka hem där utställning och avel erbjuds och vilka som får flytta till kärleksfulla keldjurshem. Det kan ta olika lång tid innan jag bestämt detta (oftast minst 2 veckor eller längre) och under tiden står ungarna som ”standby” här på hemsidan.

Marsvinsungarna är redo att flytta absolut tidigast vid 5 veckor ålder samt uppnådd vikt 300g. Med fördel kan marsvinen vara ytterligare någon vecka när de flyttar hemifrån.

Tidvis finns även ungdjur (4-9 mån) som söker nya hem. Unga vuxna (1- år) söker ibland hem tillsammans med en liten marsvinsbebis. Erfarenhetsmässigt vet vi att det är bra både för det vuxna marsvinet att få en pigg liten ”popcornskuttande” kompis med ”spring i benen” och för den lilla att få flytta med en lugn och trygg vuxen.

Äldre vuxna djur sätts sällan ut för omplacering, men söker du ett äldre marsvin går det bra att höra av dig. Jag kan tänka mig att låta pensionerade avelsdjur flytta till rätt keldjurshem.

Marsvin är flockdjur och ska(!) enligt djurskyddslagen vara minst två. Jag säljer därför marsvin ensamt endast i de fall marsvinskompis(ar) redan väntar i det nya hemmet, eller planeras inskaffas direkt. Annars säljs marsvinen i par, antingen två hanar eller två honor. Jag säljer inte marsvinen som sällskap till kaniner. Du som köper marsvin skall vara minst 18 år. Är du yngre har målsman huvudansvar för skötsel och köp. Säljer inte till först till kvarn utan rätt hem är viktigast. Jag söker bra och långvariga hem till mina marsvin samt förbehåller mig rätten att neka köpare.

Då du är intresserad av att erbjuda ett hem till någon av våra marsvin, kontakta oss på marsvin@crestines.se eller skicka ett meddelande via vår facebooksida. Skriv gärna om du är intresserad av marsvin till utställning och avel eller om det framförallt är nya familjemedlemmar som du söker. Berätta gärna mer om dig själv och hemmet du erbjuder.

Vid en reservation/tingning skall ”tingningsavgift”/handpenning motsvarande halva köpesumman betalas enligt överenskommelse. ”Tingningsavgiften”/handpenningen återbetalas inte om du av någon anledning skulle ångra dig och vill avstå ditt köp. Det är köparens ansvar att ordna transport samt stå för eventuella transportkostnader. Då marsvin skall levereras till annan ort betalas hela köpesumman i förskott inklusive eventuell transportpeng enligt överenskommelse.

När ni hämtar era marsvin har de en försäkring i Agria som ni får överta. Det medföljer även lite kraftfoder de är vana vid, skötselråd samt livstidslång support från mig som uppfödare.

Samtliga renrasiga marsvin registreras i Svenska marsvinsföreningens stamboksregister och har registreringsbevis (=stamtavla).

Sedan när ni fått hem era marsvin blir jag väldigt glad då ni hör av er och berättar hur dom har det.

Kan du av någon anledning inte behålla ditt/dina marsvin vill jag att du kontaktar mig först, innan du säljer dem till någon annan. I fall du har svårt att finna ett nytt bra hem, hjälper jag gärna till med omplacering samt tar tillbaka marsvinen i mån av plats.