Sommarpaus på avelsfronten, höstplaner… och äntligen(!) första kullen solida argentebebisar

Vi har haft en härlig sommar & skön semester och i och med detta blev det automatiskt lite sommarpaus på avelsfronten. Först och främst ville vi inte att det skulle födas några marsvinsbebisar i semestertider då vi planerade vara bortresta. Å sedan dröjde det av olika anledningar till efter det att vi kommit hem innan parningarna skedde. Nu väntar vi med spänning på att se om några av parningarna tagit sig. Förhoppningsvis vankas kullar med teddybebisar i oktober och därefter.

Vår fina solida silverargentehona Quanah lyckades däremot bli dräktig redan innan semestern och den 20 augusti blev hon och self greyhanen Domino stolta föräldrar till vår första kull med solida argentebebisar. Två underbara flickor i solid greygoldenargente, vilka nu fått namnen Amaranthe & Ace. Ska bli riktigt kul att följa flickornas utveckling framöver.

  

En annan tjej som det ska bli spännande att följa framöver är nykomlingen Amiras Galant. En underbar solid cinnamonagoutitjej som flyttade hem till oss i slutet av semestern. Vad vi kan se utvecklas hon mycket fint och den  23 september kommer hon ha utställningspremiär. Yngste sonen fattade omgående tycke för lilla Galant och nu är hon hans marsvin.

  

Dessutom blev han oerhört fäst vid vår egenuppfödde lille Atlas. En riktigt mysgris med en stor personlighet. Så Atlas kommer stanna hos oss. Han ställdes ut för första gången nu den 26 augusti i Landskrona och fick bra bedömning av domaren tack vare sin korta och sträva päls.

På samma utställning gjorde vår fina teddyhona Amiras Big Bird, kallad ”Birdie”, comeback efter sin mammaledighet. Utställd tidigare vid 3 mån ålder och då bedömd med 88 poäng. Nu erhöll Birdie 89 poäng och fick sitt första cert. Hon gick även vidare till BIR-uttagningen, men placerade sig ej pga den stora konkurrensen.  Så med ett cert i bagaget känns det nu kul att fortsätta att ställa ut Birdie lite mer innan det är dags att planera för nästa kull. Förhoppningsvis är hon i fortsatt fin form att följa med även den 23 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *