Utställning i Landskrona 4 maj

Igår var vi iväg på utställning i Landskrona. Jag samåkte med Anne-Marie som har Torpstigens marsvin. Redan kl 5:15 hade vi bestämt tid för avresa hemifrån henne i Lerum, så kl 4:50 steg jag utanför dörren härhemma i Alingsås. Nedresan till Skåne bjöd på flera årstider inom loppet av 5 minuter – snö, vårsol och gula rapsfält och därefter regn. Riktigt fascinerande väderomslag på så kort tid. Delar med mig av lite bilder som jag tog från passagerarsätet under bilfärden ned.

    

Väl framkomna i Landskrona checkades våra marsvin in på utställningen och vi tog lite frukost innan bedömningarna drog igång. Sedan startade bedömningarna och parallellt med att vi visade våra marsvin för domarna blev det även lite trevligt prat med andra utställare och för mig även en kort introduktion till uppdraget som uppfödarrepresentant i Standardrådet . Ett spännande uppdrag som jag ser fram emot.

Utställningen gav bra bedömningar för alla våra marsvin och utställningsdebuterande Crestine’s Evanescence belönades med cert.

  

Alla bäst gick det för finaste Wiiks Lucia som tog sitt tredje cert som junior. Lucia tog även hem BIR-junior i rasklassen engelsk crested flerfärgade. Därigenom tog hon sig även vidare till BIS-junior-finalen och placerade sig där som 2a, belönad med en fin blå BIS-junior-rosett. AnnMarie tog lite bilder på oss under BIS-juniorfinalen och jag delar med mig av två av dem här.

  

Med oss hem från utställningen följde tre nya större hus till våra honflockar. Här ser ni när en nöjd Crestine’s Blondie ett av dem.

I samband med utställningen i Landskrona igår flyttade finaste Crestine’s Ace tillsammans med lilla Crestine’s Final Masquerade till nytt hem hos Linnea med familj. Lycka till som nyblivna marsvinsägare och hoppas du/ni och marsvinsflickorna kommer trivas tillsammans! Och Final Masquerades kullsyster Crestine’s Fireflight flyttade till Anja/Duettens marsvin för att i framtiden bidra till aveln. Lycka till!

  

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *