Bakom Crestine’s

Mitt namn är Lottie. Jag bor tillsammans med mina tre barn i radhus i Alingsås ca 5 mil från Göteborg. Till vardags jobbar jag som sjuksköterska.

Mitt första marsvin fick jag som 11-åring. En oerhört mysig och tillgiven hane, Totte, i de härliga färgerna choklad/cream/white. Min syster fick en marsvinshona, söta Fifie, i cream/white. Vi hade lyckan att få några kullar med underbara marsvinsungar av härlig blandras och jag fascinerades över de olika färger som ungarna fick. Så redan då i de tidiga tonåren  väcktes intresset hos mig för marsvinens färggenetik. Ett antal år senare köpte jag mina första renrasiga marsvin.

Under 90-talet födde jag upp marsvin under prefixet SMF 114 Crestine’s. Då i raserna self och crested i färgerna buff och saffron samt rex i mycket liten skala.  Och nu föll valet på den underbart mysiga rasen teddy i två- och trefärgat med chocolate  samt läckra nonself & engelsk crested i solid  argente & agouti med fokus på cinnamon och silver.  Våra första teddymarsvin flyttade hem till oss i december 2016. I mars 2017 flyttade vår första solida argente in. Under våren och sommaren 2017 föddes våra första kullar med teddy och solida argente och vi började arbetet att återuppta vårt uppfödarnamn. I slutet av november 2017 kunde vi äntligen glädjas åt godkänt  & registrerat uppfödarnamn. Genetiken är givetvis fortsatt ett stort intresse.